Alginat - 3D Avgjutning

- för detaljerade kroppsgjutningar
 

Vilken alginattyp ska jag välja?
Vi rekommenderar den snabba alginat (2,5 minuter) för små barn, eller andra där tålamod kanske inte är så bra - men vara OBS på det att gå snabbt och att du har begränsad arbetstid. Om det behövs gör du ett litet prov innan du behöver göra själva rösterna, för att få en känsla av produkten och arbetstiden.

Den normala alginat (4 minuter) kan användas i de flesta andra fall. Om du vill ha riktigt bra tid erbjuder vi också den långsamma alginat (10 minuter).


Men hur mycket alginat behöver jag?

En påse med den snabba alginatäta äter ger 1,5 l gummimassa, medan en påse normal eller långsam alginate ger 2 liter gummimassa.

Innan du beställer kan du överväga vilken handposition du vill göra och hitta en behållare som passar den. Det bör inte finnas för mycket slöseri utrymme, men du får inte heller röra sidorna eller botten av behållaren. När du har hittat en behållare som kan användas, lägger du handen i och fyller den med vatten. Då mäter du hur mycket vatten det tog att täcka din hand. Om det var 2 liter behöver du 1-2 påsar - beroende på vilken typ av alginat ätare som passar dina behov.
För baby kan till exempel ofta använda en 1/2 liters ölmugg för handgjutning. Här går därför max 1/2 l gummimassa till gjutna och en påse med snabb alginat kommer därför att nå ca 3 av denna typ av gjuten.

 

preload spinner