Formmaterial

Under denna kategori hittar du förstklassigt material för att göra formar för avgjutning.

Alginat är optimalt för att göra kroppsavgjutningar då det inte har speciellt lång torktid, bara några få minuter. Tiden varierar efter vilken typ av alginat som du väljer. Alginatformen skall användas inom 24 timmar och är en engångsform. Du kan läsa mer om våra olika typer av alginat och hur du använder dessa på bästa sätt under Alginat (3D avgjutning).

Silikon har många användningsmöjligheter beroende på ditt val av silikonprodukt.  Spatelbar silikon är idealisk till att göra avtryck av ytor medan flytande silikon typiskt används till att göra avgjutningsformar. ”Body Silikone” används till gjutmaterial till exempel kroppsavgjutningar. Du kan läsa mer om våra förstklassiga silikoner under Silikon.

Latex används bland annat till att göra avgjutningsformar och skall doppas/strykas på flera gånger. Varje lager skall torka innan nästa läggs på. För att påskynda processen lite, hittar du också förtjockningsmedel under denna kategori. Förtjockningsmedel används till att göra latexen fetare så att du kan lägga på ett tjockare lager åt gången.  Läs mer om hanteringen under Flytande Latex.

Vi erbjuder dessutom modellvax som vi bland annat använder när vi tillverkar silikonformar. Läs mer under Modellvax.

 

preload spinner