Silikon

Silikon används för att avgjutningsformar, avgjutningar, avtryck med mera, Silikon görs av kisel (silicium) och innehåller inte lösningsmedel eller mjukgörande medel. Därför förblir silikonet mjukt och håller form och konsistens samtidigt som det är ytterst slitstarkt. På grund av silikonets allsidighet kan det användas till alla möjliga arbeten och projekt. Det är bara att hitta rätt typ av silikon till det du vill göra.

Flytande Silikon

Flytande silikon används typiskt till att göra avgjutningsformar. Det som skiljer mellan vårt Flytande Silikon är hårdheten. Om du vill göra figurer där det finns många nedsjunkningar skall du välja vårt mjukaste silikon.

Silikon Medium A30 är en bra allround-silikon som klarar det flesta uppgifter och flytande Silikon Hård A40passar till arbeten där du behöver mer formstabilitet. Läs instruktioner under Flytande Silikoner.

 

 

 

 

Kroppssilikon

Kroppssilikon S15 passar till avgjutningar av kroppsdelar eller föremål som har kontakt med huden.

Värmebeständig Silikon

Värmebeständig Silikon passar till att skapa föremål som kräver en höga temperaturer till exempel gjutformar till metallegeringar med en smältpunkt på upp till 250 grader. Silikonet tål temperaturer från -60 till 250 grader.

Silikonfärger

Silikonfärgerna är gjord för att användas med silikon och är kraftigt färgande.

preload spinner